Workum neemt in stijl afscheid van Pauperfontein

WORKUM - Dat de Pauperfontein verdwijnt, is al even bekend. Maar dat gebeurt niet onopgemerkt: zaterdag 1 december is een heus ‘ontledingsfeest’.

,,Nu er volop over ‘Legacy’ gepraat wordt, verwachten we dat een blijvende kritische blik en eerlijk commentaar van het volk de erfenis van de Pauperfontein zal zijn”, laat initiator Henk de Boer namens Stichting de Paupers weten. ,,Na een buitengewoon succesvol jaar, waarin binnen- en buitenland kennis maakte het fenomeen ‘piemelfontein’, is het nu tijd voor de laatste actie.”

Zaterdag 1 december wordt de fontein ontleed. Vanaf ’s middags 15.00 uur is het laatste spuitoptreden, vanaf 19.00 uur vindt het slotfeest en de ontleding plaats op de Merk en in de Klameare. Op het feest treden verschillende bands uit de Paupergelederen op: de Goatrock Disciples, FILO, Mighty Seventh. Jan Hoekstra, artiestennaam J.A.N. , speelt eigen friestalig werk en samen met Paul van Dijk gedichten. Ook troubadour en Pauperfonteinlid Jan Nota laat zijn stem horen, terwijl er ook delen uit het theaterstuk “Ach Ja” van dit voorjaar worden gespeeld.

,,Samen hebben we de Pauperfontein groot gemaakt, dan kunnen we er samen ook wel een groot slotfeest van maken”, is de wens van De Boer.