Fantastische start van het zaalseizoen voor kv Westergo

AKKRUM - Voor de korfbasllers van kv Westergo startte zaterdag de zaalcompetitie. In Akkrum werd een monsterzege geboekt op SIM. Het werd maar liefst 11-27 voor de Bolswarders, die daarmee direct (op doelsaldo) aan kop gaan in de 4e klasse.

Aan het begin van de wedstrijd zag het er nog niet naar uit dat het een eenvoudige middag zou gaan worden. Westergo trad met een iets andere basis aan dat tijdens het veldseizoen. Tom Botermans maakte na vele jaren zijn rentree in het eerste, terwijl de van kv De Waterpoort overgekomen Kim IJsebaart debuteerde.

Westergo startte goed aan het duel, Dieuwke de Boer vond al snel de korf. SIM liet ook zien er graag een wedstrijd van te maken en kwam op 2-1 voor. Tom Botermans had niet lang de tijd nodig om zijn rentree op te luisteren met een treffer, hij zorgde voor 2-2. Het liep allemaal nog niet helemaal lekker aan de kant van Westergo, maar via Mirna Feddema werd het 2-3. SIM haakte direct weer aan (3-3) maar via de tweede treffer van Tom Botermans werd het 3-4. SIM kwam nog eenmaal op gelijke hoogte, waarna de turbo er bij Westergo opging.

Binnen een kort tijdsbestek scoorde Westergo liefst zes treffers op rij, waardoor er een 4-10 tussenstand op het scorebord te staan kwam. Feitelijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Vlak voor rust wisten beide teams nog eenmaal te scoren, waardoor er halverwege een 5-11 stand op het bord stond.

Na rust behield Westergo in de eerste fase een marge van zo’n 5 punten voorsprong, maar vanaf 8- 13 liep het team van Johannes Miedema vol over de tegenstander heen. Middels soms prachtige combinaties, goed veldspel en een hoog tempo denderde Westergo door naar 8-20. Binnen een minuut mocht SIM twee keer scoren (10-20) maar dit waren niet meer dan speldenprikjes. Westergo stoomde door en liep weg naar 10-27. Het slotakkoord was voor SIM, dat de eindstand op 11-27 bracht.

Westergo won vol overtuiging en met goed korfbal het eerste duel en pakt zo (op doelsaldo) de eerste plaats. Ook kv Lintjo (8-7 tegen kv Lemmer) en sc Joure (18-19 tegen KIOS’45) wonnen hun eerste duels. Zaterdag komt Noveas uit Steenwijk naar Bolsward. Voor dit eerste thuisduel zijn ook alle sponsoren uitgenodigd. Het is aan de spelers en speelsters om de trouwe sponsoren een prachtig duel voor te schotelen. De wedstrijd start om 20:00 uur in De Middelzee.