SC Bolsward (zo) verliest van Groninger Boys

GRONINGEN - SC Bolsward (zo) moest zondag aantreden in en tegen Groninger Boys. Daar kende het een behoorlijk valse start: binnen tien minuten keek het team van trainer Arnold Haanstra tegen een 2-0 achterstand door twee goals van Freddy ‘Frikandel’ de Grooth en dat bleek voldoende voor de Groningers.

SC Bolsward startte fel en voortvarend en was gebrand om spits De Grooth uit het spel te halen. Vorig jaar ging dat goed in Bolsward en wist hij het net niet te vinden, maar zondag was dat voor de Bolswarders helaas anders. Binnen 5 minuten kreeg De Grooth de bal aangespeeld in de 16 en na goed afschermen schoot de bonkige spits snoeihard de 1-0 tegen de touwen. Demirci stond aan de grond genageld. Luttele minuten later was het wederom De Grooth die zijn tweede van de middag binnen schoot (2-0).

Omstreeks de 22e minuut ontvlamde de wedstrijd in negatieve zin. Na enkele overtredingen van beide zijden werd een speler van Groninger Boys aangemoedigd door twee teamgenoten om ‘door te halen’ op SCB-speler Lorenzo Lemmers. De Groninger volgde het advies op en trapte hard na op Lemmers. De scheidsrechter kon niet anders doen dan de rode kaart te tonen. Na een weigering van de Groninger speler om zijn rugnummer te tonen en enkele verwensingen naar de scheidsrechter staakte de scheidsrechter (uiteindelijk tijdelijk) de wedstrijd.

Vanaf dat moment ging De Grooth als laatste man spelen om de boel dicht te houden. Bolsward werd de bal gegund en mocht rond spelen tot de 16 meter. In de eerste helft werd vervolgens veelvuldig de hoge en lange bal gehanteerd die een makkelijke prooi bleek voor de Groninger defensie

In de rust werd Maarten Botermans gewisseld voor Harun Ergoz en ontstond meer voetbal. In het begin van de tweede helft kreeg SCB de kans op de aansluitingstreffer via een penalty na vasthouden in de 16 meter bij een corner.

De penalty van Mounir Bou-Asrar werd goed gekeerd door de keeper van Groninger Boys. SCB bleef ook na deze dure misser aandringen en zoeken naar een gaatje in de Groninger muur, maar moest bedacht blijven op een tegenaanval via een counter. Naast de De Grooth onderscheidde ook de keeper van Groninger Boys zich en met enkele knappe reflexen wist hij na 90 minuten de nul vast te houden.

Helaas liet Groninger Boys zich ook van een zeer negatieve kant zien door veelvuldige overtredingen en veel commentaar op de leiding. De penningmeester van de thuisclub mag na deze middag de portemonnee trekken voor de KNVB met de rode kaart en vele gele kaarten voor Groninger Boys. Helaas was het (positieve) voetbal deze middag de grote verliezer.

Volgende week heeft SC Bolsward een nieuwe kans op 3 punten tegen een Groninger ploeg. Dan komt Old Forward om 14.30 uur op bezoek.