Silke Huisman imponeert op Koningsnummer bij regiokampioenschap zwemmen

HEERENVEEN - In het tweede weekend van het regionaal winterkampioenschap zwemmen te Heerenveen wist de 15-jarige Silke Huisman uit Arum het koningsnummer bij de dames te veroveren. Op de 100m vrije slag kwam er met 56,48 een hele scherpe tijd op de klokken. Myrna van Duijven van DZPC uit Drachten finishte als tweede in 56,62, terwijl Adinda Dingshoff van ZPC Hoogeveen met 57,83 de derde plaats opeiste.

Erg sterk bezet was ook de 200m schoolslag bij de Dames. Hier ging de winst naar de verassend sterk zwemmende Joyce Kuipers uit Workum. De Orca-zwemster verraste favoriet Karin Rijkelijkhuizen (DZ&PC) door met 2.33,22 een fors persoonlijk record te zwemmen. De oude toptijd van Kuipers stond op 2.35,44. Rijkelijkhuizen kwam tot 2.36,17, gevolgd door Huisman 2.38,04.

Bij de jongens 14 jaar diende zich voorzichtig een nieuwe Orca ster aan het firmament aan. Domingo Kuipers, uit Workum, wist op de 400m wisselslag met 5.13,94 een enorm persoonlijk record te zwemmen. Vooral met de manier waarop deze nieuwe toptijd tot stand kwam was Orca coach Ronald Veenstra in zijn nopjes. ,,Niet alleen met Domingo en het ORT maar ook met de A-selectie draait het hier geweldig. Samen met Jelmer Postma en een enthousiaste groep trainers hebben we bij die groep dit seizoen toch wat aanpassingen gedaan in het trainingsprogramma, en dat lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Op naar de komende NK’s én Orca’s Cristmas Swim”, blikte Veenstra niet alleen tevreden terug, maar ook alweer vooruit.