Profielwerkstuk voor goed doel: ‘Heerlijk avondje bij Sinterklaas’ in Het Weeshuis

BOLSWARD - Hoe een profielwerkstuk uitmondt in een feestelijke Sinterklaasavond voor een goed doel: Tim Grijmans en Noa Mollinga organiseren vrijdag het ‘Heerlijk avondje bij Sinterklaas’ in Het Weeshuis.

,,Het wordt een avond voor iedereen”, belooft Tim. De 5 havo-leerlingen van het Marne college organiseren het evenement als onderdeel van hun profielwerkstuk (pws). Maar het is meer dan pepernoten en chocoladeletters. Het tweetal koppelt hun actie aan een goed doel. ,,Er is een tafel met cadeaus. Die kunnen mensen kopen, of ze kunnen zelf iets meenemen. Die cadeaus gaan naar een goed doel”, legt Noa uit. ,,Zo maken we de kinderen bewust dat ze iets kunnen doen voor armere gezinnen.”

Zelf kwamen ze er achter dat armoede bepaald niet een ver-van-hun-bed-show is, maar wel degelijk ook in Bolsward en omstreken voorkomt. ,,Dat wisten wij niet”, erkennen de twee. ,,Maar het doel past perfect bij het evenement. Niet iedereen heeft het even breed, dat zorgt wel voor andere inzichten.”

De havisten zijn blij dat ze een ‘praktische’ opdracht hebben gekozen. ,,Nu kun je ook echt wat doen voor een ander. Iets bijdragen, dat is de achterliggende gedachte.”

De deuren van het Weeshuis -de plaats waar Sinterklaas overnacht- gaan vrijdag om 17.00 uur open.

,,Dan krijgen de kinderen eerst een rondleiding en kunnen ze zien waar Sinterklaas slaapt”, vertelt Noa.

Ook is er een fotohoekje om met de Goedheiligman op de foto te gaan. Buiten staat een tent met spelletjes en voor de inwendige mensen zijn er poffertjes en chocolademelk -en borrels voor de ouders. Ook is er een heuse DJ Piet die voor de muziek zorgt.

De avond duurt tot 21.00 uur.