Banning heeft bij schaakclub Westergoo moeite met winnen

BOLSWARD - Cees Banning die vorig jaar glorieus winnaar werd van de interne competitie bij schaakclub Westergoo, heeft dit seizoen duidelijk moeite met winnen. Van de twaalf potten die hij speelde eindigden liefst negen in remise en won hij er drie.

Afgelopen dinsdag kwam hij vrede overeen met Fokke de Boer. Voorzitter Gerrit Stornebrink sprokkelt dit seizoen heel wat puntjes bij elkaar. Vorige week een halfje tegen Banning en deze keer hield hij Boomsma in bedwang. Insiders vonden zelfs dat hij de beste kansen had op een overwinning.

Dijkstra verloor drie partijen op rij en was wel weer eens toe aan en zege. Dat ondervond Leeverink die een gevaarlijke wending op f7 overzag. Bottema hield lang stand tegen Bergsma maar moest uiteindelijk buigen voor diens routine. Hageman gaat eind deze week voor lange tijd op vakantie. Zijn voorlopig laatse wedstrijd sloot hij winnend af tegen Hylkema. Stapersma moest het onderspit delven tegen Van der Pal.

Verrassend was dat niet want Hessel staat momenteel knap tweede in de ranglijst. Altena blijft schaken een moeilijk spelletje vinden. Een vroeg dameverlies tegen Verheggen zorgde voor een snelle verbanning naar de barkruk. Aan de toog trof hij Jan Nota die door een fraaie slotcombinatie -mat in vier na en torenoffer- Piet Sikma vrij vlot uit de knock-out competitie knikkerde.

De komende weken zijn er veel externe wedstrijden.