WoonFriesland werkt aan kwaliteitsverbetering en nieuwbouw in Koudum

KOUDUM - Woningverhuurbedrijf WoonFriesland is gestart met het moderniseren en verduurzamen van woningen in Koudum. Een totale investering van 1,4 miljoen euro. Daarnaast zijn er plannen voor het slopen van 12 woningen. Hierover vinden momenteel gesprekken plaats met de bewoners.

Het moderniseren van 41 woningen heeft met name betrekking op het vernieuwen van badkamers, toiletten en keukens. Ook worden energiebesparende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Eerder dit jaar verbeterde WoonFriesland in Koudum al 96 huurhuizen.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart in een aantal leegstaande huurhuizen. Vanaf december zijn de andere woningen aan de beurt. De woningen zijn voor de zomer van 2019 klaar.

Met de bewoners aan de Oostenveldseweg 1 t/m 12 en Jacobus van der Waeyenstraat 1 t/m 12 vindt overleg plaats om tot vervangende nieuwbouw te komen. Tijdens de eerste bewonersavond hebben een aantal aanwezigen aangegeven positief tegenover de nieuwbouwplannen te staan. Voor het definitieve besluit is zoals gebruikelijk een meerderheid van 70 procent nodig. Samen met de bewoners en de gemeente wordt gekeken hoe de nieuwbouw er precies uit gaat zien.