Voorleesproject Bolsward viert jaarbestaan en zoekt nog vrijwilligers

BOLSWARD - In het najaar van 2017 is Humanitas Zuidwest Friesland een voorleesproject in Bolsward gestart. Het project voorziet duidelijk in een behoefte, want steeds meer gezinnen weten de weg naar het voorleesproject te vinden.

Het grootste deel van de aanmeldingen loopt op dit moment via Vluchtelingenwerk. Maar het project is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 2-10 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun taalontwikkeling. Eens per week komt een vrijwillige voorlezer een uurtje bij een gezin aan huis.

In samenwerking met de bibliotheek, scholen en andere instanties wil Humanitas haar steentje bijdragen om kinderen het plezier in (voor) lezen te leren ervaren. Zowel de voorlezers en gezinnen zijn erg positief over het voorleesproject en beleven veel plezier aan de voorleesuurtjes.

Om ervoor te zorgen dat alle aangemelde gezinnen kunnen deelnemen aan het project is Humanitas op zoek naar meer voorleesvrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coördinator van het voorleesproject (voorleesbolsward@humanitas-zwf.nl of 06-30888503) of kijken op de website van Humanitas Zuidwest Friesland.