Het juiste toilet kiezen

Aangeboden door: sanitairkamer.nl

Het kiezen van het juiste toilet kan nog wel eens best lastig zijn.

Er zijn namelijk meer dan duizenden verschillende toiletten. Zo heb je de keuze uit een hangend toilet, staand toilet, urinoir, douche wc, enzovoorts. Het kiezen van het juiste toilet kan daarom nog best moeilijk worden. Per jaar zitten we gemiddeld zo’n 43 uur per jaar op het toilet. Het toilet moet dus wel comfortabel zijn en op de juiste hoogte zijn. Ook heb je nog de keuze uit verschillende kleuren. Zo kun je ook de keuze maken uit matte toiletpotten in plaats van de welbekende witte glanzende toiletpot.

Een hygiënisch toilet

Voor iedereen is het erg fijn als je naar het toilet moet, dat het toilet ook echt schoon is. Om een extra hygiënisch toilet te krijgen, kun je kiezen voor een toilet met bidet en/of een randloos toilet. Een bidet wordt ook wel een douche wc genoemd. Zo’n douche wc heeft een warmwatersproeier die na het toiletbezoek je gebied reinigt. Een erg hygiënisch toilet dus. Ook is een randloos toilet tegenwoordig erg populair. Doordat deze randloos is, hebben bacteriën geen rand meer om zich daar te verzamelen. Hierdoor voorkom je dat na een tijd de toiletrand helemaal volhangt met bacteriën.

Houdt het toilet goed schoon

Om het toilet goed schoon te houden, is het belangrijk dat deze vaak schoongemaakt wordt. Hierdoor voorkom je dat bacteriën zich in de toiletpot gaan verzamelen. Om het toilet goed schoon te krijgen, kun je gebruik maken van bleek of schoonmaakazijn. Let er wel op dat dit niet op je kleren komt. Spuit vervolgens het schoonmaakmiddel onder de randen van het toilet. Laat dit even intrekken en ga vervolgens met de toiletborstel goed langs de rand. Ook is het belangrijk om de toiletbril goed schoon te maken. Dit kun je doen door een allesreiniger te gebruiken. Ga er vervolgens met een micro-vezel doekje langs en het toilet is weer schoon.