Welke kosten kan je verwachten voor je APK?

Aangeboden door: mijngarage.nl

Veel mensen kijken ieder jaar weer op tegen de APK-keuring, zeker als ze een oudere auto rijden. Wat zal het gaan kosten? De APK-keuring zelf kent geen vaste prijs. Je kunt ervoor kiezen om de APK apart uit te laten voeren, of om de keuring uit te laten voeren in combinatie met een onderhoudsbeurt.

Dit scheelt je tijd én geld, omdat je auto uitgebreider bekeken wordt met slechts een paar extra arbeidsuren. Bijkomend voordeel is dat je auto maar eenmalig bij de garage staat. Ben jij benieuwd naar de APK kosten? Mijngarage heeft het voor je uitgezocht.

Wat zijn de algemene kosten voor een APK?

Gemiddeld bedragen de APK kosten tussen de €19,- tot €63,- wanneer je deze los uit laat voeren. Er zijn garages die extra kosten rekenen voor de roetmeting, viergastest of het afmelden van de auto. Als je besluit om de APK met een grote beurt te combineren, ben je hier meer geld aan kwijt. Dit hangt af van het automerk en type en de garage waar je het onderhoud laat uitvoeren. Wanneer er verder niets aan de auto mankeert, kost een grote beurt tussen de €200,- en €400,-. Er is geen vaste prijs voor de APK-keuring. Wil jij meer weten over de APK-tarieven van garages bij jou in de buurt? Gebruik Mijngarage om offertes te bekijken van garages bij jou in de buurt.

Hoe voorkom je onverwachte kosten?

De APK-keuring kan een stuk duurder uitkomen dan je had verwacht, omdat er aanvullende onderhouds- of reparatiewerkzaamheden nodig blijken. Een aantal van deze kosten kun je voorkomen door je auto voor de APK-keuring op een aantal punten n ate lopen. Zorg dat de banden op spanning zijn en dat de olie op peil is en dat de ruitenwisservloeistof is aangevuld.

Zo kies je een goedkope garage uit

Mijngarage maakt het eenvoudig om een goedkope en betrouwbare garage bij jou in de buurt te vinden. Vul jouw kenteken in en vind direct de beste en dichtstbijzijnde garage. Vergelijk prijzen, kies de meest geschikte garage en plan gemakkelijk een APK-afspraak online.