Sim only-abonnementen vergelijken levert doorgaans besparing op

Aangeboden door: pricewise.nl

Mensen hebben steeds vaker geen nieuwe telefoon nodig wanneer het abonnement afloopt. Toestellen krijgen namelijk een steeds langere levensduur.

Sim only vergelijken zorgt ervoor dat Nederlanders goedkoper kunnen bellen, sms'en en internetten omdat ze niet betalen voor de kosten van een nieuwe telefoon en het abonnement kunnen afstellen op hun persoonlijke gebruik.

Verschil sim only en telefoonabonnement

Een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor een sim only-abonnement in plaats van voor een abonnement met een toestel, is dat dit de goedkoopste optie is. Er wordt namelijk niet maandelijks extra betaald voor de afbetaling van een nieuwe smartphone. Wel moet er dus nog een simlockvrije smartphone geregeld worden. De meeste abonnementen bieden onbeperkt internet. Wie waarde hecht aan flexibiliteit is doorgaans het beste af met een sim only-abonnement. Dit type abonnement is per maand opzegbaar en volledig aan te passen aan het eigen verbruik. Een sim only vergelijken kan onder andere op basis van de hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s.

Stijgende vaste lasten

In 2021 zijn een groot aantal vaste lasten gestegen. Zo wordt het steeds duurder om een huis te kopen of te huren, gaan de energieprijzen omhoog en kosten de boodschappen meer dan voorheen. Marktonderzoeksbureau GfK liet zien dat de gemiddelde prijs die mensen in de supermarkt betalen voor hun boodschappen met 3,6 procent is gestegen. Dit is hoger dan het inflatieniveau van 2,7 procent. De waterrekening is gestegen, hoeveel hiervoor wordt betaald is afhankelijk van de regio waar iemand woont. Doordat de lonen achterblijven bij de stijging van haast alle vaste lasten, zijn er steeds meer Nederlanders die onder de armoedegrens leven.

Besparen en budgetteren

Het wordt dus steeds belangrijker om te besparen en te budgetteren. Door inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven zorgt men ervoor dat er niet meer wordt uitgegeven dan er binnenkomt. Ook geeft dit veel rust en kan het financiële stress verlagen. Door alle kosten op een rij te zetten wordt bijvoorbeeld duidelijk waarop eenvoudig bespaard kan worden. Doorgaans levert het vergelijken van sim only-abonnementen direct een besparing op, evenals het wisselen van energieleverancier en het opzeggen van onnodige abonnementen. Budgetteren voorkomt dat er geld 'weglekt', bijvoorbeeld aan koffie's to-go op het station en overige kleine uitgaven die bij elkaar opgeteld flink aantikken. Het kan zijn dat besparen alleen niet genoeg is en er ook een verandering nodig is aan de inkomstenkant van de balans. Er zijn diverse financiële vangnetten voor minima, maar lang niet alle mensen met een minumuminkomen maken gebruik van steunregelingen waar ze recht op hebben. De gemeente speelt een belangrijke rol in het voeren van een effectiever armoedebeleid.