Wereldreis maken: zo ga je verstandig op reis

Aangeboden door: ABN AMRO

Op vakantie gaan vindt bijna iedereen leuk, maar voor sommige mensen is zo’n reis gewoon veel te kort. Maar ja, je hebt een baan, een eigen bedrijf, veelal te weinig vakantiedagen en een liefdevol gezin. Kortom, het lukt niet altijd om eens een keer een grotere wereldreis te maken.

Ben je toch bezig met plannen in die richting? Zorg er dan voor dat je dit op de juiste manier aanpakt. Hier geven we je meer informatie over hoe je verstandig een wereldreis maakt.

Regel de financiële zaken goed

Een wereldreis is best prijzig. Zorg er dus in de eerste plaats voor dat je over voldoende financiële middelen beschikt. Maak ook vooraf een handig overzicht van hoe hoog je inschat dat de totale kosten zullen zijn. Laat andere aankopen voorlopig even achterwege als je weet dat je op wereldreis wilt gaan. En zorg er natuurlijk ook voor dat je goed verzekerd op reis kunt gaan. Heb je nog geen reisverzekering, dan wordt het hoog tijd om uit te zoeken waar je het beste een reisverzekering afsluiten kan. Zodat je wereldreis nog onbezorgder voor je wordt.

Plan wat je wilt gaan zien en doen

Maak vooraf ook een plan van de totale reis die je wilt gaan ondernemen. Maak een lijstje van plekken waar je al jaren naartoe wilt en stippel vervolgens een zo logisch mogelijke route uit. Of schakel een reisbureau in bij het maken van je keuze. Je kunt dan een complete reis op maat laten samenstellen of je aansluiten bij een bestaande wereldreis die als compleet pakket wordt aangeboden. Het enige jammere is dan wel dat je niet meer helemaal vrij bent in je bestemmingskeuze en de tijd die je er wilt doorbrengen.

Houd het budgetvriendelijk

Een wereldreis is nu eenmaal duur, dus probeer niet elke keer voor de meeste dure hotels en appartementen te gaan. Graaf eens in je contacten van oude vrienden die in het buitenland wonen zodat je daar tijdelijk (en tegen lage kosten) kunt verblijven. Of maak gebruik van een online service van plekken om te kunnen slapen, zoals couch surfing. En elke dag uit eten is superlekker natuurlijk, maar is het ook echt noodzakelijk? Een door jezelf bereide maaltijd met producten van de markt of uit de supermarkt geeft soms veel meer voldoening aan het einde van de dag.

Zet gewoon de stap en ga

Sommige mensen nemen zich al jaren voor om op wereldreis te gaan, maar bedenken steeds weer een reden om het op dit moment toch maar weer niet te doen. Niet genoeg geld, geen vrij kunnen krijgen op het werk, je oma die kwakkelt met haar gezondheid… je kunt uiteindelijk altijd wel iets vinden om je wereldreis weer uit te stellen. Daarom is de ultieme tip: zet de stap gewoon en ga!