De Bron opent vernieuwde schoolpleinen op sportieve wijze

BOLSWARD Een actieve dag, vrijdag op CBS de Bron in Bolsward: de nieuwe schoolpleinen werden officieel geopend en tegelijkertijd werd het project ‘De Bron in beweging’ afgesloten.

De eer om als eerste door een boog met versierde slierten te rennen is even na elf uur weggelegd voor Rixt en Lars -één van de oudsten en de jongste leerling van de school. Zij nemen symbolisch een aanloop voor de start van de sponsorloop, die eveneens op het programma staat. Schooldirecteur Bauke Korenstra komt niet eens aan zijn volledige uitleg toe of de toekijkende meute met leeftijdgenootjes van Lars begint al fanatiek aan hun rondjes.

Ze snellen zich een weg over het vernieuwde plein, met het blotevoetenpad, een aantal klimtoestellen en boompjes en struiken. Na ieder rondje passeren ze de stempelpost om vervolgens weer -ieder op zijn eigen tempo- hetzelfde parcours af te leggen.

,,Het totaalbedrag is nog niet bekend, maar ik denk dat de begroting wel sluitend wordt”, voorspelt Korenstra. ,,Daar ben ik trots op. Met het geld dat overblijft, kunnen we andere wensen laten uitkomen. Ook de Bolswarder stichtingen hebben ons financieel enorm gesteund, net als de Jantje Beton.”

Het traject voor de herinrichting van de pleinen begon al in 2019 maar is, mede door corona, vrijdag pas officieel afgerond met de opening. ,,Dat ging niet zo groots zoals we hadden gehoopt, maar we hebben wel de mensen uitgenodigd die ons gesteund hebben”

,,En eerder dit jaar zijn we gestart met het project De Bron in Beweging. Daarvan was vandaag de laatste dag. Alle groepen zijn erg fanatiek bezig op de verschillende pleinen. Prachtig om te zien.”