Balkonfeest voor bewoners Nij Mariënacker

WORKUM Een waar balkonfeest in één van de aanleunwoningen van Nij Mariënacker in Workum. Op vrijdag was de tweede editie van de door het Ouderenfonds georganiseerde Nationale Balkon Beweegdag.

Op 250 locaties in heel het land organiseerden zorgmedewerkers en vrijwilligers ‘het meest toegankelijke evenement voor alle ouderen’, zoals omschreven wordt van de site van het Ouderenfonds.

In Workum was Geertje Elzinga de initiatiefneemster. Zij wierp zich op om de bewoners van de Hosta -de naam van de woning- een gezellige ochtend te bezorgen. ,,Vanwege corona konden bewoners al lange tijd geen activiteiten doen, dus een ochtendje muziek en gezelligheid; daar waren de ze wel aan toe”, zo laat ze weten.

Samen met een medewerkster van de Thuiszorg werden de bewoners om 10.00 uur opgetrommeld, om bij hun voordeur op een stoel te gaan zitten. De koffie werd ingeschonken en de oranjekoek geserveerd. Daarna volgde een uurtje beweging. ,,Er was een gezellige sfeer waarbij de herkenbare muziek en het samen bewegen op afstand voor verbinding zorgde. Wat een geweldige en muzikale ochtend hebben we gehad”, zo laat Elzinga weten.