Doelman Brett Minnema (19) uit Workum tekent eerste contract bij Cambuur

Brett Minnema uit Workum blijft verbonden aan Cambuur. De negentienjarige doelman heeft zijn eerste profcontract getekend, dat hem de komende twee jaar -met een optie voor een derde seizoen- in Leeuwarden houdt.

Minnema maakte al in de D-tjes de overstap van Workum naar de Cambuur-jeugd. Na een seizoen moest hij echter het veld ruimen en het jaar daarop stond hij onder de lat bij ONS Sneek. Als de Leeuwarders een jaar later toch weer aankloppen, is de keuze snel gemaakt: hij keert terug bij Cambuur. Met de onder-15 en onder-17 wordt de Workumer kampioen en op zijn zeventiende traint hij voor het eerst met de A-selectie mee.

Vorige zomer sloot hij defnitief aan bij de selectie van trainer Henk de Jong. Hij speelde in het kampioensjaar geen minuut in de hoofdmacht en ook de competitie met het onder-21-team werd door corona stilgelegd. Toch sprak hij onlangs van een leerzaam jaar. Dat wordt nu beloond met een contract van twee jaar met een optie voor een derde seizoen.

Technisch manager Foeke Booy heeft het op de website van Cambuur over ,,een bijzondere, maar vooral verdiende volgende stap in de carrières van dit drietal". Naast Minnema blijven namelijk ook jeugdspelers Jhondly van der Meer (19) en Dylan Smit (19) bij de club.