Maarten van der Weijden dit jaar met ‘Team Maarten’ bij triatlon Workum

WORKUM Maarten van der Weijden doet, net als vorig jaar, mee aan de triatlon in Workum. Op zondag 5 september is de achtste editie van het evenement.

De organisatie verwacht dat er dit jaar weer twee series met daarin iedere keer 125 personen gestart mag worden. Naast de opsplitsing in heren (start om 16.20) en dames (start om 16.40), is er dit jaar een derde groep die gezamenlijk met de dames start. Nadat Maarten van der Weijden vorig jaar in Workum zijn eerste triatlon heeft volbracht, verschijnt hij dit jaar wederom aan de start. Ditmaal als Team Maarten.

In eerste instantie kunnen 25 personen zich hiervoor inschrijven. Naast de sportieve prestatie, wordt door hen ook geld ingezameld voor het goede doel: de Maarten van der Weijden Foundation. Via de actiepagina kunnen donaties gedaan worden. De opbrengst van Team Maarten gaan naar het onderzoek van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking.

Naast de vaste kern aan triatleten hoopt de organisatie dit jaar op veel nieuwe instromers vanuit sporten die door alle maatregels nagenoeg stil hebben gelegen. Hierdoor hebben de betreffende sporters hun doel gemist. Naast dat een concrete datum kan aanzetten om gericht in beweging te komen, geeft het sporters ook de stimulans om straks, wanneer er wel weer normaal in teamverband gesport mag worden, weer fit aan de start staan.

In Workum wordt een achtste triatlon afgelegd. Dat betekent 500 meter zwemmen, 21 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

De inschrijving is geopend en gaat via de website.