Speurtocht voor jeugd door Hindeloopen

HINDELOOPEN ‘Hindeloopen vrij en blij’, dat is het thema van de kinderactiviteit die Museum Hindeloopen in de meivakantie organiseert.

Die activiteit kan vanwege de coronamaatregelen niet in het museum zelf, maar de kinderwerpgroep heeft daarom een speurtocht door Hindeloopen bedacht.

‘Deze ontdekkingsreis is extra feestelijk vanwege bevrijdingsdag. Als er een jolige feestganger bij het museum opduikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen. Deze feestganger had een hele andere stad voor zijn feestje uitgezocht’, zo laat de organisatie weten.

‘Maar door een misverstand komt hij in Hindeloopen terecht. En daar weet hij geen snars van! Gelukkig weten de kinderen door het doen van de speurtocht heel veel van Hindeloopen. Bijvoorbeeld dat er in Hindeloopen een synagoge heeft gestaan. En waarom de Wipbrug die naam heeft. Misschien ontdekken ze ook welke vreemde vissen er in de leugenbank huizen’.

De speurtocht is op woensdagmiddag 5 mei voor kinderen van 6-12 jaar en start om 14.00 uur op het pleintje voor het museum. .

Vanwege het coronavirus zijn er een aantal zaken anders dan anders. De kinderen kunnen alleen meedoen onder begeleiding van ouders, verzorgers of andere familieleden. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen. De activiteit vindt in de buitenlucht plaats.

Opgeven van tevoren is noodzakelijk en kan tot en met vandaag (maandag) bij Museum Hindeloopen. Telefonisch: 0514-521420 of via de mail: info@museumhindeloopen.nl