Poiesz keert ruim vijf ton uit aan verenigingen na Jeugd Sponsor Actie

BOLSWARD Poiesz Supermarkten keert met de Jeugd Sponsor Actie ruim vijf ton aan sponsorgeld uit aan verenigingen in het Noorden.

Met enige aanpassingen en zonder afsluitend Jeugd Sponsor Gala, zoals andere jaren, kon de zestiende editie van de inzamelingsactie toch doorgaan. Sinds deze week kunnen alle deelnemende verenigingen hun cheques ophalen in de Poiesz supermarkt waar zij hebben deelgenomen.

De deelnemende verenigingen konden de hoogte van het sponsorbedrag beïnvloeden door zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten te verzamelen. Bij het filiaal in Bolsward gingen de meeste munten naar Kaatsvereniging Bolsward. Zij ontvangen na de actie een bedrag van 1313 euro. Alle uitgekeerde bedragen liggen binnen een marge van 698 tot 1811 euro. In totaal wordt door Poiesz 551.000 euro uitgekeerd.

,,Juist in tijden van corona is het steunen van lokale clubs en verenigingen nodig. Want muziek, sport en cultuur verbindt, verbroedert en vermaakt. Als familiebedrijf van en voor het Noorden vinden we dit erg belangrijk”, aldus Harrie Westra, Commercieel Directeur van Poiesz Supermarkten B.V. ,,Aan de reacties van bestuursleden en ouders van jeugdleden merken we hoe belangrijk de extra financiële steun van de Jeugd Sponsor Actie is, juist in deze tijd.”