It Finster sluit leesproject op sportieve wijze af

WORKUM Met een sportieve activiteit werd dinsdagmiddag het project ‘Scoor een Boek’ afgesloten op het schoolplein van It Finster. De Workumer basisschool is één van de zeven scholen in Súdwest-Fryslân die meededen aan het leesproject, opgezet in samenwerking met de bibliotheken en SC Heerenveen.

Met het project willen die partijen het leesplezier bij kinderen aanwakkeren door lezen te verbinden aan sport. Het project richt zich op leerlingen uit groep 5 en 6. Heerenveen-keeper Erwin Mulder, die dit jaar verbonden is aan het project, heeft zelf kinderen en is groot voorstander van voorlezen op jonge leeftijd. Hij trapte het project af. Er deden in Friesland ruim 1900 leerlingen uit groepen 5 en 6 mee, waarvan 250 leerlingen uit de gemeente Súdwest Fryslân. Dit jaar is er ook ingezet op de thuiseditie. Deelnemende kinderen kregen voetbalstickers en een poster met opdrachten mee die ze thuis op konden hangen.

De sportieve afsluitingen zijn allemaal lokaal en in kleine groepen georganiseerd in samenwerking met buursportcoaches van Sport Fryslân en CIOS-studenten.

Het was de tweede editie van ‘Scoor een Boek’