Jopie Huisman Museum doet mee aan pilot en mag weer even open

WORKUM Het Jopie Huisman Museum in Workum mag op 19, 20 en 21 april de deuren openen. Het museum doet mee aan een landelijke pilot waarin het ministerie van OCW de inzet van sneltesten in musea onderzoekt. Ook het Fries Museum in Leeuwarden gaat die drie dagen open.

Mensen met een Museumkaart kunnen vanaf volgende week een tijdvak reserveren op www.museum.nl. Om reisbewegingen te beperken wordt bezoekers gevraagd zoveel mogelijk in hun eigen regio naar een museum te gaan. De deelnemende musea zijn verdeeld over het land en elk museum kan drie dagen meedoen.

De pilot is anders dan de eerder georganiseerde field labs: het coronaprotocol blijft van toepassing. Zo blijft de anderhalve meter gelden, zijn er vaste looproutes en desinfectiemiddelen.

In Workum is zo per tijdslot plaats voor 38 bezoekers. Zij moeten een negatieve coronatest kunnen overleggen voordat ze naar binnen mogen.

Lees ook: Directeur Jopie Huisman Museum verheugt zich op vrolijke gezichten: 'Maar we lopen niet te hard van stapel' (LC Premium)