Succesvol pilot ‘Hoi!’ in Witmarsum krijgt vervolg

WITMARSUM Ondanks corona blijven de inwoners van Witmarsum met elkaar in contact. De mienskip treft elkaar digitaal met Hoi! De eerste aflevering in januari haalde meer dan 1.000 views. De pilot van 3 afleveringen is een succes en trok al meer dan 3.000 kijkers. Voor het productieteam is het duidelijk; het digitaal treffen gaat door. Er komt een vervolg van 2 afleveringen tot de zomer.

Het plan voor Hoi! kwam eind 2020 tot stand. De aanleiding was het geringe aantal sociale contacten in tijden van corona. Een spontaan treffen en praatje ‘Hoi, hoe gaat ie?’ was er niet meer bij. Vanuit het bestuur Ekspedysje Wytmarsum kwam het idee om iets te doen voor de Mienskip in deze stille tijd. ‘Hoi!’ laat korte filmpjes van mensen zien, uit het dorp of mensen die een band met Witmarsum hebben. ,,We brengen een gevarieerde mix van mensen en onderwerpen op het gebied van kunst, cultuur, taal en sport. Daarmee willen we jong en oud verbinden en inspireren”, zegt bestuurslid Anja Feenstra van Ekspedysje Wytmarsum.

Wekelijks heeft het productieteam digitaal overleg. Daarin komen allerlei ideeën op tafel en zaken worden afgestemd. ,,We beleven veel plezier aan de voorbereiding en opnames van Hoi! Vooraf hadden we niet kunnen bedenken dat het zoveel kijkers zou trekken. Van elke aflevering proberen we iets speciaals te maken. De kracht van Hoi! zit in de mienskip zelf. We treffen mooie mensen met boeiende en interessante verhalen.”

In de 3de aflevering maakt Hoi! een uitstapje naar Ferwoude bij de boerderij van de familie van der Valk-de Jong. Feenstra: ,,Daar treffen we Ilse en Brit Koster (moeder en dochter) over hun passie voor Friese paarden. Jelmer de Vries vertelt over zijn examenjaar in coronatijd. We treffen Tjerk Goslinga met diamant painting. Jan Ottevanger en Wim Beckers van de gitaaracademie, die 10 jaar bestaat. Over hun eerste kennismaking met de gitaar en hun drive voor de gitaaracademie. Vaste gast Evert Zwier vertelt over It Ferline, met dit keer het Merkelân.”

‘Hoi!’ is te zien op het YouTube-kanaal ‘Witmarsum in Beeld’.