Gratis proefles bij tennisvereniging De Drie Posten

BOLSWARD Tennisvereniging L.T.C. De Drie Posten in Bolsward organiseert donderdag 8 april gratis proeflessen voor niet-leden. Dit in twee categorieën: junioren (tot en met zeventien jaar) en senioren. De lessen zijn geheel vrijblijvend, dus zonder enige verplichting achteraf, zo benadrukt het bestuur van de vereniging.

,,Na het succes van afgelopen jaar is ook nu weer besloten iedereen in Bolsward en omstreken een kans te geven om kennis te maken met tennis”, meldt bestuurslid Richard Veltman. ,,Vorig jaar leverde dit ruim veertig nieuwe jeugdleden op waarmee we een goed bloeiende jeugdafdeling hebben. Ook bij de senioren was er sprake van een behoorlijke interesse wat er voor heeft gezorgd dat het ledental onder de senioren ook sterk is gegroeid.”

De lessen worden verzorgd door Tennis Academie Friesland. Onder leiding van professionele tennisleraren leren belangstellenden de eerste beginselen van het tennis. Rackets en ballen zijn aanwezig.

De proeflessen beginnen om 16.00 uur voor kinderen uit groep 3 en 4 van het basisonderwijs. Een les duurt drie kwartier en na een ‘wisselpauze’ van vijf minuten komen de volgende 2 groepen op de baan. Dit gaat door tot 18.25 en vervolgens begint om 18.30 de les voor belangstellenden uit het voortgezet onderwijs. Om 19.30 kunnen ook senioren vanaf 17 jaar deelnemen aan de proefles.

Vanwege de corona-maatregelen zijn ouders niet toegestaan op het tennispark. De kinderen worden opgevangen bij het toegangshek door vrijwilligers van de vereniging.

Aanmelden voor de proefles is verplicht en kan door een mail te sturen naar jeugdcommissie@dedrieposten.nl. Daarbij de vermelding van naam, leeftijd en 06-nummer waarop de ouders zijn te bereiken bij eventuele calamiteiten. Senioren die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden via info@dedrieposten.nl.