SC Bolsward organiseert online voetbalquiz

BOLSWARD De kantine van SC Bolsward werd zaterdag omgetoverd tot ware een studio. Van hieruit vuurden twee quizmasters de nodige vragen af op de leden en vrijwilligers van de voetbalvereniging. Die zaten -uiteraard- thuis, maar op deze manier kon de club toch een activiteit organiseren in coronatijd.

‘s Middags was het eerst de beurt aan de jeugd, vanaf 18.00 uur konden de volwassenen inloggen. Zij kregen een livestream te zien en konden vervolgens hun hersens kraken over de meer dan zestig sportvragen die gesteld werden. Dit laatste aanvangstijdstip stond eerste instantie twee uren later ingepland, maar door de nog altijd geldende avondklok was het anders voor de organisatoren onmogelijk om op tijd thuis te komen.

Tussen de vragenrondes door was er ruimte voor meerdere verlotingen. Iedere deelnemer kreeg bij opgave en eigen lotnummer en deed zo automatisch mee. De vele prijzen voor de loterij zijn door de Vriendenclub van SC Bolsward aangeschaft bij sponsoren van de club.

De organisatie bestond uit vrijwilligers van de jongerencommissie, de Twaalfde Man, een afvaardiging van de jongeren coördinatoren en daarnaast een aantal ‘losse’ medewerkers. Zij hebben er onder meer voor gezorgd dat een aantal bekenden uit de voetbalwereld een filmpje opnamen. Zo kwam Lucas Woudenberg van SC Heerenveen langs, stelde AZ-speelster Chantal Schouwstra een vraag en verleenden betaald voetbal-scheidsrechter Jeroen Manschot en hoofdtrainer Jackie Nijholt hun medewerking. ,,Al met al gaf dat de quiz een extra leuk tintje en we kunnen dan ook stellen dat deze activiteit door een ieder al zeer geslaagd werd ervaren”, zo laat de organisatie weten. De techniek was in handen het bedrijf Filmke.nl.

In totaal werd op zo’n honderd adressen ingelogd.