Kleine duizend vrienden en zeventig bedrijven steunen zwembad Bolsward: ‘Fantastisch!’

BOLSWARD ,,Die duizend vrienden, dat moet toch te halen zijn?” Dat doel stelde de Werkgroep Zwembad Bolsward zich medio februari toen ze net begonnen was met hun wervingscampagne. Nu, zo’n drie weken, later tikken ze bijna dat streefgetal aan.

,,We zitten ergens in de negenhonderd”, zegt werkgroeplid Tineke Breeuwsma. ,,En ook nog zo’n zeventig bedrijven sponsoren ons. Fantastisch! En het gaat nog steeds door..”

Lees ook: Heropening buitenbad als ultieme stip op de horizon voor werkgroep Zwembad Bolsward

De laatste weken gaf de zevenkoppige werkgroep een goeie slinger aan hun campagne. ‘Word vriend’, was de belangrijkste oproep. ‘Help ons aan een nieuwe start’. Vijfduizend flyers werden gedrukt, mond-tot-mond-reclame deed haar werk en sociale media werd als buitengewoon effectief middel ervaren. ,,Na elk bericht op Facebook kwam er weer een aantal vrienden bij.”

1 maart -gisteren- was een belangrijke datum voor de werkgroep. Op die dag moest het haar plannen voor een toekomstbestendig zwembad in Bolsward aanleveren bij de gemeente. ,,Er werd ook gevraagd om draagvlak”, aldus Breeuwsma. ,,Dat is wel geslaagd.”

En niet alleen vanuit Bolsward, zo blijkt: ,,Ook vanuit Workum, Makkum en zelfs Sneek. Heel divers.”

Naast particulieren zijn er ook veel bedrijven en instanties die steun toezegden. ,,Soms ook gewoon in natura. Een schilder die langskomt om de boel te schilderen”, noemt Breeuwsma als voorbeeld. Ook scholen, verenigingen en kerken staan open voor samenwerking.

De werkgroep presenteert haar plannen vanavond (dinsdag) ten overstaan van een aantal raadsleden. Het is vervolgens aan het college van burgemeester en wethouders om het hele pakket te beoordelen en met een voorstel richting de gemeenteraad te komen. Breeuwsma hoopt eind april reactie te krijgen. ,,Het is nu aan de raad, maar wij hebben er alles aan gedaan.”