Dak zwembad Bolsward ‘dringend aan vervanging toe’

BOLSWARD Het dak van het Bolswarder zwembad is dringend aan vervanging toe. Dat staat in een informatiedocument van het college van burgemeester en wethouders waar de commissie Boarger in Mienskip om gevraagd heeft. Verder verkeert het bad bouwkundig in ‘een redelijke conditie’.

Adviesgroep Synarchis deed in de eerste helft van vorig jaar onderzoek en concludeerde dat het bad ‘een verzorgde indruk’ maakt. Het lekkende dak blijft echter een pijnpunt. Uitstel of gedeeltelijke reparatie is niet langer mogelijk volgens de onderzoekers. Voor vervanging is 130.000 euro nodig. Dat moet komen uit de pot ‘groot onderhoud’, waar nog ruim 370.000 euro in zit.

‘Als het bad in de huidige vorm blijft bestaan’, valt nog als nuance te lezen in de memo. Het zwembad blijft, na inspanningen vanuit de Bolswarder bevolking, hoe dan ook tot 1 juli open. Volgende week presenteert de werkgroep Zwembad Bolsward haar plannen voor een toekomstbestendige exploitatie en behoud voor langere termijn.

In de gemeentelijke begroting is daarom vooralsnog geld voor onderhoud gereserveerd tot 1 juli. Het gaat om een bedrag van 62.000 euro. Door gewijzigde wetgeving zal de opslagvoorziening voor chloorbleekloog ook vervangen moeten worden voor een bedrag van 40.000 euro.