Vanaf 8 maart 400 prikken per dag op vaccinatieplek in Sneek

SNEEK De COVID-19-vaccinatielocatie aan de Akkerwinde in Sneek gaat maandag 8 maart open. GGD Fryslân verwacht er de komende tijd vierhonderd prikken per dag te zetten.

De locatie nabij de Krúsrak-brug is dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur alleen op afspraak te bezoeken. Tot wanneer hij gebruikt gaat worden, is niet bekend. De gemeente zorgt voor bewegwijzering voor het verkeer. Bezoekers kunnen hun auto of fiets kwijt op een parkeerterrein. Uiteindelijk wil de GGD toe naar acht prikplekken verspreid door de provincie. Tot voor kort was vaccineren door de GGD alleen mogelijk in Leeuwarden.

Op 1 maart gaat er een locatie in Drachten open. Sneek is de derde in Friesland. Waarschijnlijk komt er later in het voorjaar een tweede prikplek in Súdwest-Fryslân, in Koudum. Verder wordt er gekeken naar mogelijkheden in Dokkum, Franeker, Heerenveen en Oosterwolde. De uitbreiding van het aantal vaccinatielocaties is volgens de GGD nodig om alle groepen waar zij verantwoordelijk voor is, in de eigen woonomgeving te kunnen prikken. Het gaat om mobiele 60-plussers, mensen tussen 18 tot 60 jaar en een deel van de zorgmedewerkers. Friesland telt 650.000 inwoners, waarvan 338.000 in de leeftijdsgroep 18 tot 60 jaar en 185.000 60-plussers.