Apotheose tv-programma Hunted Vips op Heegermeer

De apotheose van het tv-programma Hunted Vips was op het Heegermeer. Dat was maandagavond te zien in de slotaflevering van het achtervolgingsprogramma van de AvroTros.

In dat programma moeten vier tweetallen uit handen blijven van de opsporingsdiensten. Na vijf seizoenen met 'gewone' Nederlanders, was dit de eerste versie met BN'ers.

In de slotaflevering waren nog twee duo's over: actrice Birgit Schuurman en model Kim Feenstra en presentatoren Klaas van der Eerden en Dennis Weening. 

Beide dames werden vrij letterlijk in het zicht van de haven gegrepen door de 'hunters'. Ze dobberden rond op het Heegermeer, onderweg naar het eindpunt -de aanlegsteiger van het eiland van Heeg- maar werden, ondanks hun pruiken, ontdekt door hun achtervolgers.

Schipper Gerard probeerde hen nog af te houden. ,,Wat geeft jullie het recht?", vroeg hij meermaals toen de speurders aan boort zeiden te komen, maar dat hielp niets. Uiteindelijk lag Birgit verstopt onder de dekens in bed en werd Kim aangetroffen op het toilet.

Klaas en Dennis maakten het nog spannender. Nadat ze in Bolsward overnachtten en daar de laatste aanwijzing voor het eindpunt kregen, vervoerde schipper Kees hen met de auto en boot richting Heeg. De heren verstopten zich in het krappe vooronder en gingen aan wal getooid in camouflagekleding.

Beide heren moesten om precies 12.00 uur aan boord zijn van hun vluchtboot, de Monte Carlo. Klaas kon zijn belagers niet afschudden, Dennis sprong met een ultieme duik 'zijn vrijheid tegemoet'.