Tentoonstelling op komst over Marten Groenhof

WORKUM In december 2020 verscheen het boek: ‘Marten Groenhof, boer/skilder yn it Heidenskip’. Het boek kreeg veel aandacht en was binnen vier weken uitverkocht. Voor de vereniging Warkums Erfskip een reden om komende zomer een tentoonstelling te organiseren over deze bescheiden kunstenaar en boer.

In het voormalig gemeentehuis van Workum is Warkums Erfskip momenteel druk bezig met het gereedmaken van verschillende kamers als tentoonstellingsruimte.

Zo zal één van de ruimtes het specifieke thema ‘40-45’ hebben en wordt daar alles verzameld wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. Deze expositie zal als eerste geopend worden, enkele weken daarna volgt de tentoonstelling over Marten Groenhof. Er zullen een kleine veertig werken te zien zijn, maar ook materiaal uit zijn atelier worden tentoongesteld.

Als er particulieren zijn die een werk willen aanbieden voor deze tentoonstelling kunnen ze contact opnemen met Warkums Erfskip.

Voor wat betreft het boek van Marten Groenhof en zijn schetsboek: die zijn beide herdrukt en volop weer te koop op verschillende plekken in Fryslân (boekhandels en musea).