SC Bolsward-voorzitter opgelucht na besluit over nieuw veld: ‘Eindelijk’

BOLSWARD ,,De vlag kan uit. Eindelijk.” SC Bolsward-voorzitter Marius den Otter is opgelucht nadat de gemeenteraad donderdagavond heeft besloten 370.000 euro vrij te maken voor vervanging van het kunstgrasveld van de voetbalclub.

Vrijwel alle raadsleden zagen nut en noodzaak in om de totaal versleten mat -die officieel is afgekeurd door een onafhankelijk keuringsbureau- te vervangen. Het liefst zo snel mogelijk, voor de start van het nieuwe seizoen. ,,Daar ben ik heel blij mee”, aldus Den Otter, die sinds november voorzitter is van de club. ,,Fijn dat het zo breed gedragen wordt. Dat is een geruststelling. Iedereen ziet in dat dit nu noodzakelijk is.”

Alleen Klaas Jan Semplonius, van Fractie Semplonius, stemde tegen. Hij wil dat de gemeente eerst met een kunstgrasnotitie komt zodat van alle velden duidelijk wat voor kosten gemaakt moeten worden. Over die volgorde dubden meer fracties. ,,Dan wordt het toch nog even spannend”, erkent Den Otter, die de vergadering via een livestream volgde. ,,De wedstrijd is pas gewonnen als het eindsignaal klinkt”, schetst hij treffend. De eindstand leert dan dat het 36-1 wordt, alle stemmen geteld hebbende. Tot blijdschap van de voorzitter.

,,We krijgen ook regelmatig reacties van andere clubs: ‘moeten we hier op spelen?’ Ook het eerste elftal wil er eigenlijk niet op spelen. En hoewel het niet is aangetoond wil je als club ook niet verantwoordelijk zijn voor eventuele blessures”, duidt hij de noodzaak.

Wethouder Bauke Dam sprak zijn hoop uit dat er voor de start van het nieuwe seizoen een nieuwe mat ligt. Eerst volgt een aanbestedingsprocedure, dan de werkzaamheden.

Den Otter: ,,Aan corona kunnen we niks doen, maar als we eind augustus wel weer los kunnen willen we daar een knallende opening van maken met het nieuwe veld als stralend middelpunt. Eindelijk.”