Lionsclub Bolsward zamelt 420.000 DE-punten in; goed voor 850 pakken koffie voor Voedselbank

BOLSWARD Begin december heeft de Lionsclub Bolsward zes verzameldozen geplaatst voor de jaarlijkse inzameling van DE-spaarpunten in Bolsward en Workum.

De spaarpunten zijn goed voor pakken koffie die ter beschikking worden gesteld aan de Voedselbank. De Lionsclub maakt nu de opbrengst bekend: ‘Meer dan 420.000 punten hebben we geteld’, zo schrijft het. ‘Bijna vier keer zo veel als vorig jaar. Goed voor zo’n 850 pakken koffie. Lamme vingers van het sorteren en tellen, maar een geweldig gevoel bij het resultaat van deze actie.’

‘Misschien door het vele thuiswerken is de koffie- en thee consumptie tot grote hoogten gestegen. Wellicht ook was de tijd rijp om alle bonnen-potjes en -kistjes op zijn kop te zetten, maar dit jaar is de opbrengst van een ongekende omvang’, zo gist de Lionsclub naar een oorzaak.

‘Hulde aan de spaarders die de moeite genomen hebben om de punten af te knippen en in te leveren. Dank aan de middenstanders die bereid waren een belangrijke plaats in de winkel voor de inzameldozen ter beschikking te stellen.’

Ook de gelijktijdige inzameling van munt- of papiergeld is een succes geworden. Vele bekende en exotische briefjes en munten zijn er ingeleverd. Er is nog weinig zicht op het concrete resultaat, maar dat wordt binnenkort bekendgemaakt.