‘Team Workum’ sport ruim 16.000 euro bij elkaar voor Maarten van der Weijden Foundation

Maarten van der Weijden legde zaterdag in en rond zijn huis een triatlon af. De olympisch kampioen zwom 3,8 kilometer in een zwembad, trapte 180 kilometer weg op de hometrainer en trok tot slot de hardloopschoenen aan om ruim 42 kilometer op de loopband te voltooien. Hij deed dit weer om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Door het hele land konden individuen of teams hier aan meedoen.

In Workum en omgeving werd hier goed gehoor aan gegeven. Zo bont als Van der Weijden maakten ze het niet, maar verdeeld over de hele dag waren er verschillende initiatieven. Op de foto is de jeugd van de voetbalvereniging in actie. Drie lokale dj’s hielden de Workumers de hele dag op de hoogte van alle verrichtingen en boden de mogelijkheid om een plaatje aan te vragen. Daar moest dan wel een donatie tegenover staan. ‘Team Workum’ haalde zaterdag zo ruim 16.000 euro bij elkaar.

Maarten van der Weijden laat via zijn foundation weten dat het streefbedrag van ruim een kwart miljoen is behaald. Daarmee kan het onderzoeksproject TIPZO -Tijdige Integratie Palliatieve Zorg in de Oncologie- van start. Het onderzoek is gericht op betere en tijdige ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten in het ziekenhuis.