Voorlichting Marne college veelal digitaal

BOLSWARD Normaal gesproken opent het Marne college richting het einde van het jaar haar deuren voor kinderen uit groep 8 en hun ouders. Dit om vast een kijkje te nemen op wat mogelijk hun volgende school wordt. Nu wordt ook dit over de digitale boeg gegooid. Vanaf maandag zijn er drie achtereenvolgende avonden gevuld met online voorlichtingen.

,,We hebben goed nagedacht hoe we dit het beste kunnen doen”, vertelt Alice Brouwer van het Marne college. ,,Om de leerlingen en hun ouders er bij te betrekken en toch goede online voorlichting te geven.”

Het resultaat: op 7, 8 en 9 december zijn iedere avond drie digitale voorlichtingsrondes van de verschillende scholen die binnen de koepel CVO Zuid-West Fryslân vallen, waaronder dus ook het Marne. ,,Dan kunnen ze een algemeen beeld van het Marne college krijgen”, aldus Brouwer. Daar blijft het echter niet bij. De school werkt aan vlogs met praktische informatie en na de kerstvakantie zijn er verdeeld over acht weken negen zogenaamde meemaakmiddagen. ,,Normaal gesproken doen we er maar twee, maar de groepjes zijn nu kleiner.” De potentieel nieuwe leerlingen kunnen dan kiezen voor een Marne Special (sport, techniek&ontwerp en atelier&podium) en krijgen een vakles voorgeschoteld. Medio februari is nog een speciale bijeenkomst voor geïnteresseerden in het tweetalige onderwijs.

,,En als we dan ouders mogen ontvangen, zullen we dat ook doen”, meldt Brouwer. Voor hen is nog een apart programma tijdens een open avond. Ze omschrijft dit als een VIP-avond. ,,Very important parent”, is in dit geval de aangepaste afkorting. ,,Dan kunnen ze meer specifieke informatie krijgen.”

,,Maar”, zo benadrukt ze ,,als ouders specifieke vragen hebben, kunnen ze ook altijd contact opnemen met de school. Dat was al zo, en van die optie kunnen ze zeker gebruik van blijven maken.”