Inzamelactie van DE-punten en oud papier- en muntgeld voor goede doelen

BOLSWARD Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een inzamelactie van DE-punten ten bate van de Voedselbank Bolsward e.o., georganiseerd door de gezamenlijke Lions clubs.

Tegen de ingeleverde punten geeft Douwe Egberts pakken koffie cadeau. Een welkome aanvulling voor de artikelen die elke donderdagmiddag verdeeld worden onder de ‘vaste’ klanten van de voedselbank. Een extraatje tijdens de decembermaand.

Naast de DE-punten kunnen ook oud of vreemd papier- of muntgeld worden ingeleverd. De banken zijn bereid om dat tegen een redelijk tarief voor euro’s om te wisselen. Dat geld komt ten goede aan oogklinieken in de derde wereld voor het doen van staaroperaties. De Wilde Ganzen doen een opslag van 50 procent op het ingezamelde geld. Voor 30 euro kan een staaroperatie plaatsvinden.

De landelijke DE-punten inzamelactie had vorig jaar een als resultaat dat 130.000 pakken koffie beschikbaar werden gesteld. De Lions clubs doen dan ook een oproep aan alle punten-spaarders: ‘Help ons aan de punten, dan helpen wij de voedselbank aan de koffie. Laten we er een geweldig bakje koffie van maken!’

De inzameldozen in Bolsward staan vanaf deze week bij de HEMA, Jumbo Kooistra en bakkerij Van der Werf. De actie loopt de hele maand december.