Alternatieve Sinterklaasintocht in Tjerkwerd

TJERKWERD Kan Sinterklaas wel komen dit jaar? Dat was natuurlijk ook in Tjerkwerd de grote vraag in een jaar van veel coronaleed. Maar zowel Sinterklaas en zijn pieten, als ook Oranje Vereniging ‘Mei inoar ien’ wilden de kinderen van Tjerkwerd niet teleurstellen. En dus werd er een mooi alternatief verzonnen.

De peuters en de kinderen tot en met groep 5 kregen een online bericht van de Sint. ‘Plaats de kleurplaat voor het raam, dan komen wij langs’, zo luidde de oproep.

Dag gebeurde zaterdagmiddag. Paardje Ozosnel mocht deze keer thuis blijven, want Sinterklaas werd door Fouragehandel Gietema rondgereden in de vrachtwagen. Voor ieder kind had de Sint een persoonlijk woordje. Maar ook de kinderen hadden hun best gedaan; vele liedjes zijn gezongen en mooie tekeningen en knutselwerken overhandigd. En middels een visnet werden de cadeaus door de pieten aan de kinderen gegeven.

De overige inwoners van Tjerkwerd en omstreken werden ook niet vergeten. Iedereen kreeg een attentie van de Sint en de Oranje Vereniging. Een klein gebaar, als soort hart onder de riem in deze spannende tijd.