Verkeersveiligheid centraal op De Bron

BOLSWARD Verkeersveiligheid stond dinsdagochtend centraal op CBS de Bron in Bolsward. Het programma ‘Verkeersflits’ werd afgedraaid, een project van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân.

De jongsten kregen de les ‘Leer in het verkeer’, met lesmateriaal gebaseerd op Dick-Bruna illustraties. Kleuters uit groep 1 en 2 oefenden een aantal basisvaardigheden in het verkeer. Oversteken stond hierbij centraal.

Zij kregen een les in de klas en aanvullend een praktische les op het plein.

Groep 3 en 4 oefenden op het schoolplein fietsvaardigheden op een parcours en via fietsvaardigheidsoefeningen.

In groep 5 en 6 is het thema remweg behandeld. De leerlingen mochten de remweg inschatten van een auto en daarna zelf meerijden. Ook de thema’s gordelgebruik en bagage zijn behandeld. Daarnaast is aandacht geschonken aan de dode hoek, door middel van een grote tractor met aanhanger.

De oudste leerlingen hadden het over afleiding op de fiets. Wat doet het bellen, sms’en en muziek luisteren met het verkeersgedrag? Deze les is aangevuld met praktijkles. Door middel van een simulator ervoeren de leerlingen wat zij geleerd hebben.

Door het organiseren van de Verkeersflits hopen school en organisatoren dat de leerlingen zich op een veilige(re) manier door het verkeer zal bewegen.