Statiegeldactie voor Voedselbank bij Jumbo Bolsward

BOLSWARD Bij de Jumbo Bolsward is sinds enige tijd de Voedselbank toegevoegd op de afdeling emballage. Klanten krijgen zo de mogelijkheid om statiegeld te doneren aan dit goede doel.

Voedselbank Bolsward e.o. stelt voedselpakketten beschikbaar voor gezinnen in een periode waarin dit heel erg nodig is. Tegelijk wil de voedselbank mee helpen te zoeken naar een manier om uit de problemen te komen.

Momenteel verstrekt de voedselbank wekelijks een kleine 40 pakketten. Maar het is de algemene verwachting dat in deze tijd van corona het aantal gezinnen zal toenemen. De komende wintermaanden, met vaak extra uitgaven, is voor de deelnemers aan de voedselbank een extra moeilijke tijd. Voedselbank Bolsward e.o. ontvangt veel van haar producten uit het distributiecentrum te Drachten. Ook de drie inzamelingen die jaarlijks worden gehouden bij Jumbo Bolsward, met altijd een hoge opbrengst, zijn voor de voedselbank heel belangrijk.

‘Helaas kunnen er momenteel op beperkte schaal inzamelingen worden gehouden. Slechts één vrijwilliger mag worden ingezet om de geschonken producten in ontvangst te nemen’, zo laat de voedselbank weten.