VOB-voorzitter Niels Engelmoer: ‘De kop er maar weer voor’

BOLSWARD ,,De kop er maar weer voor”, is de boodschap van Niels Engelmoer. De voorzitter van de Vereniging Ondernemend Bolsward (VOB) reageert op aangescherpte coronamaatregelen. ,,Maar dat is wel des Bolswards”, zo stelt hij.

,,Je voelt het wel aankomen, maar op het moment dat dinsdagavond dichterbij komt hoor je steeds meer geluiden wat er gaat gebeuren. Als ondernemer ben je niet blij. Eerder het tegenovergestelde. En vanuit de VOB weet ik dat veel van onze leden ernstig geraakt worden, maar we moeten wel de positiviteit er inhouden. En onze leden werken absoluut mee aan de maatregelen, want zij zien het belang daarvan in. Het uiteindelijke doel is om hier met z’n allen uit te komen.”

Engelmoer, zelf eigenaar van de Primera in Bolsward, ziet een kentering bij het publiek. ,,Ik zie steeds meer mensen met mondkapjes op in de winkel. Dat is begonnen toen het van een gewoon advies naar een dringend advies ging. Wij dragen als personeel zelf ook allemaal ééntje. Het beschermt wel extra. Dat gevoel hebben wij en de klanten tenminste. En je kunt elkaar nog prima verstaan. Het leidt niet tot communicatieproblemen.”

De VOB-voorzitter voorziet minder traffic in de winkels, maar hoopt vurig dat consumenten hun boodschappen en andere benodigdheden zoveel mogelijk lokaal aanschaffen. ,,Kies voor de eigen ondernemers. De eigen Hema, de eigen slager, de eigen bakker en ook de eigen modezaak. Daar hebben we in Bolsward genoeg van. Zij hebben ook alles coronaproof ingericht. Ze doen alles wat ze kunnen doen.”

,,Kijk ook naar de lokale horeca, wat zij aanbieden”, gaat hij verder. De deuren van cafés en restaurants gaan weer voor tenminste vier weken dicht. ,,Zij worden zwaar geraakt. En doe direct zaken met de onderneming. Bel ze op of mail ze, maar zorg niet dat er een dienst als Thuisbezorgd.nl tussen zit. Die pakken een deel commissie.”

,,Tijdens de vorige golf schakelden velen over op bezorgen en afhalen. Ik heb toen al gezegd: ga op die twee sporen verder, maar dat was niet voor iedereen logistiek haalbaar. Als dit nu het geval is -ze willen wel, maar kunnen het niet voor elkaar krijgen- dan kunnen ze mij bellen. Dan kom ik met mijn Primera-busje voorrijden en help ik ze. Ik heb ook van andere ondernemers gehoord dat ze mee willen helpen. Zo kun je iets voor elkaar doen.”