Súdwest stelt 1,8 miljoen euro beschikbaar voor maatschappelijke instellingen

REGIO Maatschappelijke instellingen in Súdwest-Fryslân die financieel te lijden hebben door de corona-uitbraak, kunnen vanaf nu een gemeentelijke subsidie aanvragen. De gemeente stelt 1,8 miljoen euro beschikbaar.

De overheidsmaatregelen hebben vaak enorme financiële gevolgen voor organisaties in de cultuur- en sportsector, dorpshuizen, mfc’s en het verenigingsleven. Dat raakt de ‘mienskip’. Daarom heeft de gemeente besloten instellingen zonder winstoogmerk financieel te steunen als ze dreigen om te vallen.

,,Veel maatschappelijke instellingen vragen de gemeente om steun”, zegt wethouder Mirjam Bakker. ,,In de vorm van financiële compensatie, kwijtschelding van huur of opschorting van gemeentelijke leges. Ondanks onze lastige financiële situatie willen we als lokale overheid die organisaties helpen in deze moeilijke tijd. Zij geven kleur en zorgen voor verbinding in het leven. Voor hen is deze subsidieregeling in het leven geroepen.”

De regeling is direct van kracht. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet het financieel nadeel ontstaan zijn in de coronaperiode. Súdwest hanteert als startdatum 15 maart van dit jaar. Meer informatie op de website van de gemeente.