SC Bolsward pakt punt bij koploper AVC

SEXBIERUM SC Bolsward ging zaterdag op bezoek bij koploper AVC. De ploeg uit Sexbierum had met negen punten uit drie wedstrijden de volle buit gepakt in de competitie, maar aan die reeks kwam na het treffen met de Bolswarders een einde: 2-2.

De thuisploeg, gesteund door aan handjevol ‘stiekeme supporters’ die vanuit de bosjes toekijken, komt na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong. Uit een corner valt de bal voor de voeten van spits Pieter van der Schoot, die dit buitenkansje goed benut.

Tot aan de rust kan SC Bolsward niet echt gevaar stichten, maar na de thee is dit duidelijk anders. Al na vijf minuten staat de gelijkmaker op de borden: Willem Jan Postma tekent voor de 1-1.

Niet veel later krijgt de bezoekers nog twee grote kansen, en bij de derde mogelijkheid is het raak. Marvin Dijkstra zorgt voor de -op dat moment verdiende- voorsprong.

In het restant van de wedstrijd ontstaan op het veld wat opstootjes en irritaties en wordt er nog één keer gescoord door de thuisploeg. Op aangeven van Van der Schoot bepaalt Jouke Vink twintig minuten voor tijd de eindstand op 2-2.