Q.V.C. pakt de punten tegen zwak SC Bolsward

BOLSWARD Een trieste ambiance op de voetbalvelden in Bolsward. Door de Corona-maatregelen geen publiek bij SC Bolsward 1 – Q.V.C. 1. Alleen een paar vrijwilligers en bestuursleden omzoomden het slecht bespeelbare kunstgrasveld. De afwezige voetballiefhebbers zouden niet veel missen op deze grijze zaterdagmiddag waar het zonnetje niet wilde doorbreken en al zeker niet in het voetbal.

De mannen uit Stavoren hebben een ploeg die snel schakelt van verdediging naar aanval. Het middenveld wordt daarbij vaak overgeslagen. Met de handige, beweeglijke en doelgerichte spitsen en een verdediging die geen enkel risico neemt, beschikt Q.V.C. over een moeilijk te bespelen collectief, zo was de verwachting én na negentig minuten de realiteit.

De mannen uit Stavoren kwamen goed uit de startblokken. Al na vier minuten liet Wieger Zwaan een goede kans liggen. Sportclub Bolsward had in de beginfase grote problemen in de opbouw. De man-meer-mogelijkheden werden niet gevonden en zo ontstond een erg onrustig spelbeeld met veel balverlies.

De twee spitsen Dijkstra en Gietema kwamen amper in het spel voor. In de 18e minuut kopte Marvin Dijkstra uit vermeend buitenspelpositie fraai in. De keeper redde knap. Zo waren er wat kleine mogelijkheden voor Bolsward in deze matige wedstrijd. Tjerk van der Pol schoot de Quick Valken Combinatie in de 28e minuut naar een 0-1 voorsprong. Een terechte stand gezien het aantal mogelijkheden. Q.V.C. koos vaak voor de lange bal. Wieger Zwaan soleerde vijf minuten voor rust zomaar door de verdediging maar hij verzuimde te scoren. Bolsward had het erg moeilijk, vooral door de felheid van de Staverse spitsen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Q.V.C. de daadkrachtige, snel omschakelende ploeg, Bolsward zoekend naar zijn vorm. Weinig kansen wist de thuisclub te creëren. Spits Gietema schoot over na een goede doorkopbal van Ozgur Akkus en dat was het wel zo’n beetje. Ook de wissels Maxime Mulder, Robin Hendriks en Alexander Wiersma konden het verschil niet meer maken.

Met Ruben Jellesma in de frontlinie werd het steeds opportunistischer aan Bolswarder kant met veel uitbraakkansen voor Q.V.C. De gasten verzuimden de wedstrijd op slot te gooien. Toch bleef er hoop, zeker met de thuiswedstrijden van de afgelopen twee seizoenen tegen Q.V.C. in het achterhoofd. Ook toen was Q.V.C. de betere ploeg maar wist sc Bolsward in de slotfase nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Dit keer brak dat zonnetje niet door voor sc Bolsward.

Samenvattend was het een bijzonder zwakke vertoning, een offday van sc Bolsward en een terechte winst van de groen-witten van trainer Ype Haytema. Voor Bolsward: snel vergeten deze wedstrijd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper A.V.C. op het programma. De uitgelezen kans voor de mannen van Jackie Nijholt om wat recht te zetten.