FOTO'S | Partuur Sijbrandij wint droomfinale Frouljus PC

WEIDUM – Met de Frouljus PC in Weidum is er een einde gekomen aan het kaatsseizoen. Het werd een lange kaatsdag met verrassende parturen en een finale die in de schemering verkaatst werd. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra versloegen in de finale hun grote opponenten Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest met 2-5, 2-6.

Marrit Zeinstra werd koningin van de 44ste Frouljus PC.

Een finale waar iedereen vooraf voor getekend had, maar die minder spanning bracht dan gehoopt. Weliswaar werden vier eersten op 6-6 beslist, maar spannend werd de finale niet. De beide topparturen presteerden de hele dag onder hun kunnen, alleen Marrit Zeinstra was van topklasse. Dat zij tot koningin werd gekozen, was dan ook geen verrassing.

Wel een verrassing waren de wedstrijden tussen Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest en het partuur van Wybrig Bakker, Corrie Kroondijk en Fiera de Vries en die tussen Annet de Haan, Lotte Delgrosso, Annelien Broersma en het partuur van Nynke Sijbrandij. Tuinenga en haar maten ontsnapten aan een vroegtijdige uitschakeling toen Wybrig Bakker op 4-5, 6-6 een hoge zitbal achterin leek te geven. Even waande het partuur zich finalist, maar de opslag van Bakker belandde luttele centimeters achter de lijn. Partuur Tuinenga herpakte zich en won alsnog met 5-5, 6-2 waarmee via een staand nummer een finaleplek werd behaald.

Partuur Sijbrandij had het erg lastig tegen Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma. Zij gaven zich niet zomaar gewonnen. Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra moesten vol aan de bak om de finale te halen. Pas op 5-5, 4-6 werd de winst binnen gehaald.

De wedstrijd maakte duidelijk dat er een nieuwe generatie sterke kaatssters aan zit te komen. Corrie Kroondijk en Fiera de Vries debuteerden op de Frouljus PC en deden dat sterk, Wybrig Bakker liet op haar tweede PC sterk opslagwerk zien net als Annet de Haan. De concurrentie komt eraan.