Tjisse Steenstra koning op Oldehovepartij

LEEUWARDEN – Tjisse Steenstra heeft het voor hem toch wel teleurstellende seizoen afgesloten met een koningstitel. Samen met zijn maten Jelle Attema en Taeke Triemstra won Steenstra de slotpartij in Leeuwarden, de Oldehovepartij. Zij waren in de finale in deze door elkaar loten wedstrijd met 5-3, 6-2 te sterk voor Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar.

Het was voor Taeke Triemstra de 189ste eerste prijs in zijn carrière op het hoogste niveau. Nog nooit won een kaatser zo vaak. Marten Bergsma, Hillebrand Visser en Erwin Zijlstra gingen met de derde prijs naar huis. De 40-jarige Pier Piersma nam afscheid van het hoofdklasse-kaatsen. De andere kaatsers vormden een erehaag voor de man die in zijn carrière 273 punten bij elkaar sloeg.

 

Partuur Tuinenga wint generale voor Frouljus PC in Goënga

 

Voor de dames was het een beslissend weekeinde, met het oog op de 44e Frouljus PC. Die wordt zondag in Weidum verkaatst. Het partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest heeft de laatste vrije formatie partij voor de Frouljus PC gewonnen. In Goënga versloegen Tuinenga, Bakker en Van der Leest het partuur van Anna-Brecht Bruinsma, Harmke Siegersma en Anne Monfils met 5-3 en 6-2. De derde prijs was voor het partuur van Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma.

De dames eerste klas kaatsten in Raerd een wedstrijd die belangrijk was voor deelname aan de Frouljus PC. Roelie Kroondijk, Klasine Huistra en Jennie Terpstra versloegen in de finale Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma. Melanie van der Mossel, Angela Donga en Anna-Dieuwke Dijkstra werden derde.