MeinTheater start cursus ‘Mijn clown & ik’

BOLSWARD MeinTheater in Bolsward start 21 oktober met de cursus ‘Mijn clown & ik: een plezierige zoektocht naar de unieke clown in jezelf’.

‘In elke mens schuilt nog het kind dat we eens waren. Wie altijd een kind is gebleven, is de clown. Schuilt er dan ook een clown in elk van ons? Mag jouw clown er zijn en gezien worden?’, zo introduceert Meiny Bakker van MeinTheater de cursus. ‘Dat is waar we bij de cursus Clownerie van MeinTheater naar op zoek gaan, want er is géén clown gelijk en dat maakt ieders clown zo bijzonder.’

Docente Erna Dalemans (met 20 jaar clownservaring), neemt cursisten op professionele wijze mee naar de wereld van de clown. Middels allerlei passende oefeningen worden zij bewust gemaakt van hun eigen clown, die echt niet altijd grappig hoeft te doen.

‘De puurheid van de clown zoeken en vinden dat is waar het bij deze cursus om draait. Uitvergroten van eigen-aardigheden en daarmee kunnen spelen. Clown-Zijn, in plaats van grappig doen. Eenieder blijkt wel iets grappigs te bezitten, soms weet je alleen niet waar te zoeken’, aldus Bakker.

Na de diverse clown-ramenlap-acts rondom verzorgingshuizen in Bolsward in Coronatijd, is het nu tijd te onderzoeken hoe clownerie nog meer kan worden ingezet, zo vindt ze. ‘Werknemers vanuit de zorgsector worden van harte uitgenodigd aan de cursus deel te nemen, omdat deze manier van omgaan met cliënten een toegevoegde waarde kan hebben voor zowel jezelf als ook voor de mensen waarmee je werkt. Zonder direct een act uit te hoeven voeren krijg je handvaten om humor en jezelf in te zetten in je werk en natuurlijk je dagelijkse leven. Een verademing en verrijking.’

De cursus start op 21 oktober. Meer informatie en aanmelden op meintheater.nl.