Danscafé ‘t Hofje mag na weekje verplichte sluiting weer open

BOLSWARD Danscafé ‘t Hofje in Bolsward mag weer open. Vorige week besloot de Veiligheidsregio Fryslân de horecagelegenheid te sluiten vanwege het niet naleven van de coronaregels.

Daarop moest de ondernemer een plan indienen waaruit blijkt hoe die regels in het vervolg wel nageleefd kunnen worden. Dat is gebeurd en dat plan is goedgekeurd.

Bij binnenkomst is een controlegesprek en voor de zaterdagavond is reserveren per e-mail verplicht. Binnen zijn zitplaatsen gecreëerd, waarbij maximaal twee personen aan een tafel mogen zitten. Voor familieleden is dit maximum gesteld op vier. In het danscafé zijn looproutes met pijlen op de grond aangegeven.

‘t Hofje moest dicht nadat handhavers van de gemeente Súdwest-Fryslân in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september constateerden dat bezoekers geen of onvoldoende afstand tot elkaar hielden. Ook reservering en toewijzing van zitplaatsen vond niet consequent plaats en hier werden bezoekers ook niet op aangesproken, zo stelde de Veiligheidsregio.

Die punten zijn in het nieuwe plan aangescherpt, waardoor de deuren vanaf vandaag (vrijdag) weer open mogen.