VVD stelt vragen over terrasbeleid in Súdwest

REGIO De VVD-fractie in Súdwest-Fryslân heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over het tijdelijke terrasbeleid in de gemeente.

Tot oktober mogen restauranteigenaren en horecabazen hun terras vergroten. Een handreiking vanuit Súdwest om ondernemers tegemoet te komen in de coronacrisis. De VVD wil weten of deze regeling verlengd wordt.

Ook heeft de partij signalen ontvangen dat er enkele problemen ontstaan tussen de ondernemers en marktkooplieden. Laatstgenoemden willen graag terugkeren op hun oude plek, zo valt te lezen in de vragen die de VVD stelt. En of dit bij de gemeente bekend is, vraagt fractievoorzitter Debbie Douwes zich nog af.

Zo moet de markt in Sneek, op dinsdag en zaterdag op het Schaapmarktplein en het Grootzand, plaatsmaken voor grotere terrassen. Een deel van de kramen staat al enkele weken op de Eierbrug en de Leeuwenburg.

De VVD is van mening dat hier een oplossing voor gevonden moet worden zodat de belangen van alle ondernemers geborgd worden. Ze roept de gemeente op hierin mee te denken.