Bijzonder ‘schoolkamp’ op De Opbouw

BOLSWARD De afgelopen week heeft De Opbouw het jaarlijks terugkerende ‘schoolkamp’ gehouden, met als doel elkaar te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen en te werken aan de groepsvorming. Dit schooljaar geen kampeerboerderij, maar met alle kinderen een week vol activiteiten in en rond de school. Aan het schoolkamp is elk jaar een thema verbonden. Dit jaar stond het boek ‘Woeste Willem’ van Ingrid en Dieter Schubert centraal.

‘Alle stamgroepen hebben aan dit thema gewerkt en dat is in en om de school goed te zien. Maandagochtend stond er al een echt vlot op ons schoolplein’, zo schrijft De Opbouw. ‘Wat een feest, de hele week is hier volop mee gespeeld door de kinderen. De gezamenlijke opening van onze themaweek was dit jaar een theatervoorstelling over Woeste Willem. Met de hele school hebben we genoten van deze voorstelling’.

‘De bovenbouwgroep startte met het bouwen van een piratenschip in de tuin achter de school. De kinderen konden aan de slag met het hout, pallets, spijkers, schroeven, touwen, hamers, zagen en andere materialen en gereedschappen die we verzameld hadden.’

Beginpunt van de bouw van de boot was een echte scheepsmast. De rest van de schoolkampweek hebben uit alle stamgroepen kinderen meegebouwd, getimmerd en gezorgd voor de aankleding van de boot. Donderdagmiddag ging de vlag van de middenbouw al in de top en ook de vlaggetjes van de onderbouw werden bevestigd. De komende weken kan er nog volop gespeeld worden op de boot en het vlot.

Andere speciale activiteiten gedurende deze week waren onder andere een piratencircuit op het speelplein en in de tuin, een speelochtend op het Oordje, een creatieve workshop, schatzoeken, vliegeren in het Julianapark en suppen op het Kruiswater.

Ter afsluiting van de kampweek werd vrijdag het zelfgemaakte zeil gehesen en waren de kinderen in alle groepen bezig met en verrassing voor een van de andere groepen. In het verhaal laat Frank kleine cadeautjes achter voor Woeste Willem. Het begin van de vriendschap.