FOTO'S | Partuur Bruinsma wint eerste hoofdklassepartij voor dames in Burgwerd

BURGWERD – De tiende editie van de Keetpartij stond zondag gepland in Burgwerd. Helaas kon de organisatie niet anders dan de jubileumeditie afgelasten. Een wedstrijd met een paar honderd deelnemers kon niet doorgaan vanwege corona. En toen was daar het oproepje van de hoofdklasse dames: Welke vereniging wil een hoofdklassewedstrijd organiseren?

 De organisatie van Keetpartij Burchwert meldde zich, geen keetpartij, maar een hoofdklassepartij op 9 augustus.

Aan het einde van een lange kaatsdag kon de organisatie tevreden terug zien, alles was vlekkeloos verlopen. Het was warm, maar er stond een aangenaam briesje. De halve finale tussen Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Harmke Siegersma en Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra was een spannende. Partuur Sijbrandij leek met een 5-3 voorsprong op de overwinning af te stevenen, maar toen kantelde de wedstrijd. Het begon beter te lopen bij partuur Bruinsma, partuur Sijbrandij begon te knoeien en alles kwam aan de hang. Op die stand zorgde een buitenslag voor de desillusie voor partuur Sijbrandij, zij verloren op die stand.

In de finale troffen Bruinsma, Monfils en Siegersma het trio Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia. Trio Ilse Tuinenga was niet in geweldige doen in de finale. Zij konden geen potten breken tegen partuur Bruinsma, op 5-2, 6-6 haalde partuur Bruinsma de zege verrassend binnen. Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra wonnen de strijd om de derde plaats.

,,We hebben geweldige sponsoren die ervoor gezorgd hebben, dat we mooi prijzengeld voor de dames hebben. En volgend jaar gaan we helemaal gas geven! Het is de bedoeling dat we dan op zaterdag de hoofdklasse wedstrijd voor de dames opnieuw gaan organiseren, de toezegging van de KNKB hebben we al. We maken er dan een geweldig kaatsweekend van met een feesttent, live muziek en op zondag de tiende editie van de Keetpartij’’ aldus de organisatie, ontstaan uit een gezamenlijk idee van Keet Burgwerd en Keet Hartwerd.