Groningen wint voor derde jaar op rij de Jong Fammepartij

MANTGUM/WINSUM – De Jong Fammepartij in Winsum is voor het derde jaar op rij gewonnen door het partuur van Groningen. In de finale versloegen Anne Monfils, Hiske Zeinstra en Aletta van Popta het partuur van Makkum met 5-2, 6-2. Derde werd Wommels, zij verloren de halve finale verrassend van Makkum.

Makkum stond in de halve finale met 3-1 en 4-2 voor tegen Wommels, maar zag Wommels met Rixt Wijnia en de hoofdklassekaatsters Sjanet Wijnia en Martzen Deinum langszij komen. Toch trokken Larissa Smink, Anouk Smink en Kim Dijkstra verrassend aan het langste eind, zij wonnen uiteindelijk met 5-5, 6-2. Groningen ging met een staand nummer de finale in waar Makkum de zware halve finale in de benen had. In het bloedhete Mantgum werd het niet echt een spannende wedstrijd. Groningen liep al snel naar een 3-0 voorsprong en kon zonder al te veel moeite de zege binnen halen op 5-2, 6-2.

 

Partuur Riemer Hoekstra wint juniorenpartij in Winsum

In een hete arena in Winsum werd vrijdag de juniorenpartij verkaatst. Het werd een lange kaatsmiddag en –avond, de wedstrijd begon om 15.00 uur en om 21.00 uur konden de prijzen worden uitgereikt. Riemer Hoekstra, Ee Hielke Beijering, Hijum en Thom Stellingwerf, Gaast, trokken aan het langste eind. In de finale waren zij met 5-3, 6-4 te sterk voor Kevin Jordi Hiemstra, Koarnjum, Mark Minnesma, Dronryp en Luka van der Weg, Wommels. Ook hier had het partuur wat staand de finale in ging, de betere kaarten: een stuk rust pakken en even uit de zon. Zij hadden in de finale duidelijk meer over. Hiemstra, Minnesma en Van der Weg hadden net een zware halve finale gekaatst tegen Germ Epema, Arum, Habtamu de Hoop, Wommels en Thomas Dijkstra, Berltsum: 4-5, 6-6. De derde prijs derhalve voor Epema, De Hoop en Dijkstra.