‘Wat Soesto!’ krijgt subsidie van Fonds Podiumkunsten

REGIO De nieuwe voorstelling van Pier21 met Freark Smink en Klaasje Postma heeft van het Fonds Podiumkunsten een toekenning van 37.000 euro ontvangen. Het gaat om een productiesubsidie, speciaal voor de nieuwe voorstelling ‘Wat Soesto!’.

Naast dat het geld bestemd is voor de ontwikkeling van de productie, dat op zich is al bijzonder, is dit de derde keer dat Pier21 landelijke subsidie krijgt. De voorstelling gaat op 23 oktober in première in theater Sneek waarna de voorstelling door de provincie gaat reizen.

David Lelieveld van Pier21 is met de ruim veertig zalen in Friesland in overleg om de tour op een veilige manier te produceren, zodat het publiek de voorstelling kan bezoeken, passend binnen de anderhalvemetersamenleving.

Freark Smink had een diepe wens om nog één keer een voorstelling te schrijven en na drie jaar onderzoek, interviews en probeersels is dat gelukt met ‘Wat Soesto!’ Hij heeft een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie, gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden. Onder regie van Jos Thie speelt Freark Smink zelf de boer en Klaasje Postma zijn moeder.