SULT verplaatst voorstelling It Grutte Swijen naar voorjaar 2021

KOUDUM Zoals zoveel voorstellingen heeft ook Teatergroep SULT moeten besluiten hun voorstellingen te verplaatsen naar een later tijdstip. Er is voor gekozen om het stuk It Grutte Swijen in april en mei 2021 te spelen in Koudum.

,,We hebben eerst de laatste corona-ontwikkelingen nog afgewacht alvorens een definitieve keuze te maken”, aldus Pieter Stellingwerf, artistiek leider van SULT. ,,Er is gekozen om deze voorstelling It Grutte Swijen, dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, te spelen in april en mei. Dat is toch de tijd dat we herdenken en de vrijheid vieren.”

In It Grutte Swijen staat het zwijgen centraal. Een verrader wordt in de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog doodgeschoten door het verzet. De betrokkenen zwoeren dat ze hier nooit meer over zouden praten, met niemand.

Nu meer dan 75 jaar later wordt het stilzwijgen doorbroken. In theatrale monologen vertellen drie vrouwen wat voor gevolgen deze heftige gebeurtenis voor hun latere leven had. Het publiek wordt in kleine groepen naar de verschillende locaties gebracht waar de monologen plaatsvinden. Bij het laatste bedrijf, het vertellen van het verhaal en de onderzoeksresultaten door Jan de Vries, komt het publiek samen op één locatie.

Meer informatie en speeldata op www.teatergroepsult.nl.